U nooit verkeerd gaan met een Royaal Perzisch Tapijt

U nooit verkeerd gaan met een Royaal Perzisch Tapijt

Indien gevraagd om een stem voor de meest aangewezen tapijt te stemmen, zou het niet als verrassing moeten komen als Perzisch de kroon neemt. Men kan onmogelijk weerstaan aan de boeiende en majestueuze aantrekkingskracht van ingewikkeld ontworpen en met de hand geweven Perzisch tapijt. En we zien geen enkele reden waarom zou men niet onder de indruk van haar schoonheid. Immers, het is een traditie dat, ondanks het veranderen in een commerciële activiteit niet heeft verloren zijn essentie en waarde.

Hoewel de Perzische handgeweven tapijt export industrie zag een aanzienlijke daling als gevolg van internationale sancties opgelegd aan Iran over haar nucleaire programma, in 2016-2017. Maar met het opheffen van het verbod, hebben de Perzische tapijten een prachtige terugkeer en hoe gemaakt.

Er is niet slechts een Perzisch tapijt dat je kopen, maar een verscheidenheid van hen. Elke Perzische tapijt is verschillend van een andere, op een bepaalde manier dat de Gemeenschappen over Iran hen maken. Na zijn de soorten Perzisch tapijt u kiezen uit, afhankelijk van uw smaak en stijl.

  • Zuidelijke Perzische Tapijten:

Kirman

Bakhtiari

  • Zuid-West regio Tapijten:

Shiraz

  • Centrale Iran Tapijten:

Arak Arak (Sultanabad)

Sarouk

Malayer

Bibikabad

  • Noordwest Iran Tapijten:

Senneh

Bijar Heriz

Bakshaish

Tabriz

  • Tehran Tapijten:

Qum

Kashan

Mensen vaak de neiging om oosterse tapijten verwarren met een Perzisch tapijt. Maar zij zijn verschillend of zullen wij zeggen, zijn de Perzische Tapijten een ondergroep van oosterse tapijten.

  • Elk tapijt gemaakt in Azië of het Midden-Oosten (met inbegrip van China, India, Egypte, Afghanistan, Pakistan en Iran) wordt beschouwd als oosterse terwijl de matten die traditioneel worden gemaakt in Iran zijn de Perzische tapijten. Alle Perzische tapijten zijn Oosters, maar niet zijn alle oosterse tapijten Perzisch.
  • Een ander merkbaar verschil tussen de twee is dat oosterse tapijten zijn gebonden met behulp van een symmetrische knoop terwijl Perzische tapijten zijn gebonden met behulp van asymmetrische knopen.

Hoe u de waarde van de Perzische Tapijt bepalen:

DE OUDERE, DE WAARDEVOLLE:

Weven tapijten is een drie millennia lange traditie van de Iraanse gemeenschap. Dit is de reden waarom de Vintage tapijten de voorkeur boven de nieuwe. Vanwege hun vraag, fabrikanten, in een poging om de consumenten te bevriezen zijn begonnen met het geven van de nieuwe tapijten een oude-ring als uiterlijk door opzettelijke schade, kleur wassen, enz. Een authentieke Perzisch Tapijt zou aantrekkelijk zijn voor de ogen met zijn natuurlijk gescheurde randen en geleidelijk vervagen kleuren.

DE GLANS VAN WOL:

De wol geschoren voor het weven van een Perzische tapijt zou uit een levend dier moeten komen, aangezien het zijn waarde verbetert. De lanoline en de oliën van de onlangs geschoren wol heeft een unieke glans aan haar dat toeneemt met de leeftijd. Perzische tapijten gemaakt van dode en gerecycleerde wol zal geen glans, en het zou ruw aan te raken.

Als u liever Perzisch tapijt online koopt, raden we u aan de volgende aspecten te bekijken voordat u de knop “nu kopen” raakt. Ja, u de waarde van Perzische tapijt met Foto’s bepalen:

  • U voor de ontwerp symmetrie in een volledig drug beeld controleren door aan de randen van het tapijt te zoemen.
  • Observeer zorgvuldig de selvages in de foto’s. Seleveges fijne kneepjes helpen bij het bepalen of het tapijt is met de hand geknoopt. Een authentiek Perzisch tapijt wordt met de hand geknoopt door de ervaren ambachtslui en ambachtslui van Iran.
  • Controleer of de website heeft een foto van de achterzijde van het tapijt, zodat u zien dat de bron van franjes. Als de pony gaat in de rug, is authentiek, maar als het lijkt te zijn genaaid of gelijmd op, het is een nep tapijt.

Bespaar uw tijd, energie en geld en Perzisch tapijt kopen online tegen betaalbare prijzen.

Share