Hvorfor står den rivende håndlaget teppet  ut av mengden?

Hvorfor står den rivende håndlaget teppet  ut av mengden?

Hvis du er en hjemme innrednings entusiaster, da vet du at du er i stand til å plassere den rette bakken i det rette området. Altså, du kan ikke nekte det faktum at ingenting unngår den uovertruffen skjønnhet og charme av en majestetisk håndlaget teppe: la det være  flatt veve kelim, den sofistikerte Beni Ourain eller de rike persiske tepper. Grunnen til at folk fra hele verden velger å kjøpe orientalske, persiske, tyrkiske tepper er fordi de teknikker som er i fremstilling av det med hånden.Uansett nivået på fortryllelse reflektert fra design og mønstre av et maskinproduserte teppe; det kan bare ikke konkurrere med de spennende håndlaget teppene.

Fortsett å lese for å vite årsakene til at håndlagde tepper er verdt til den oppmerksomheten de får, og hvorfor er de globale foretrukket over maskinlagde tepper :

  • I motsetning til de maskin laget teppene, håndlagde tepper er ikke laget av petroleumbaserte stoff eller noe annet kjemikaler. Håndlagde tepper er laget av fornybar og resirkulerbar ull eller bomull; dermed gir de ikke giftig lukt og har ingen trussel mot helse. Dessuten bruker veveren vegetabilske eller plantebaserte fargestoffer for å farge teppene.
  • Tepper lagget ved hjelp av maskin har ingen interessant historie bak deres eksistens; de er bare laget for å holde tritt med trenden og økende etterspørsel i markedet. Håndlagde tepper som kelim, persisk teppe er vevd av tribal befolkningen i de lokale samfunnene av Marokko og Iran henholdsvis, som har kompetansen til å lage tepper fra sine generasjoner. Hvert teppe er en refleksjon av individets kultur, deres ønsker, og til og med deres bønner. Hvert symbol laget på teppet har en historie å fortelle. De små feilene i teppet er et fortell av den uknuselig forbindelsen mellom en håndverkere og deres arbeid.
  • Knapper laget av en maskin er veldig stramme, hvor de mister sin glans, glatthet, sparbarhet som til slutt gjør dem ufleksible. Dette fører til rask og enkel bruk av teppet og stoffet. Håndlagde tepper, på den annen side, er vevd av håndverkere som vet hvor tett en knute burde være for å kunne stå i slitasje.
  • I motsetning til maskin-laget motstykke, kan håndlagde tepper, hvis de er ordentlig tatt vare på, overføres til generasjon i sin beste form. Håndlaget teppe aldrer vakkert og verdien av appellen bare øker med tiden.
  • Hvis det er skadet, kan håndlagde tepper repareres med hele porselen re-vevd eller knuten.
  • Mengden hardt arbeid med å knytte knuten, fantasien for å designe det perfekte symbolet for å gjenspeile foreningen som går inn i å lage et håndlaget teppe, er så omfattende at en middels størrelse håndlaget teppe tar mer enn to år for å bli ferdig. Derfor er disse tepper betraktet som et mesterverk

Håndlagde tepper legger til en funksjonalitet, holdbarhet og skjønnhet hjemmet, i motsetning til noen tepper. Selv om det er litt dyrt, når du tar hensyn til holdbarheten, entydighet og dybden av håndlagde tepper,  kan du ikke  stoppe deg selv fra å få en til å fremheve ditt hjem.

I lys av det faktum at det er en økende etterspørsel etter håndlagde tepper som kelim, berber, nain, er muligheten for forgers å selge forfalsket høy. Sørg derfor for at du kjøper fra pålitelige elektroniske kilder og nøye kontrollere alle faktorer som opprinnelsesland, materialer, farger før du kjøper.

Share